Jong Oranje moet door 1-1 tegen Duitsland EK-droom levend houden met dikke zege op Hongarije
i

BSR Agency

Jong Oranje moet door 1-1 tegen Duitsland EK-droom levend houden met dikke zege op Hongarije

Martijn Baars • 23:52, 27-03-2021

Jong Oranje moet in de laatste groepswedstrijd op het EK Onder 21 nog flink aan de bak om de kwartfinales te halen. De Nederlandse beloften leken lang op weg naar een zege op de Duitsers, maar liepen alsnog in het mes van de Duitse counter: 1-1.

Door het gelijke spel MOET Jong Oranje met dikke cijfers winnen van Jong Hongarije om de volgende ronde nog te kunnen halen. Jong Roemenië won eerder op de avond van Jong Hongarije en staat nu samen met Duitsland op de felbegeerde bovenste 2 plekken in de poule.

Cadeautje

Nederland kwam dus op 1-0 dankzij een cadeautje van Duitsland. De keeper Finn Dahmen leverde de bal zo in bij Justin Kluivert en die rondde af: 1-0. Maar diep in de 2e helft werd het nog 1-1. Een snelle counter over rechts bleek goud waard toen Nmecha tegen een voorzet van invaller Burkardt liep.

Dikke zege nodig

Duitsland en Roemenië staan na 2 van de 3 wedstrijden op 4 punten. Nederland heeft 2 punten na 2 duels. De laatste wedstrijden zijn Jong Oranje-Jong Hongarije en Jong Duitsland-Jong Roemenië. Nederland zou aan een dikke zege genoeg moeten hebben om nog over Roemenië of Duitsland heen te wippen.