🎥 | Jong Oranje na Gakpo-show zelfs als GROEPSWINNAAR door naar kwartfinales EK Onder 21

Martijn Baars • 21:48, 30-03-2021 / Laatste Update: 03:06, 08-01-2024

Jong Oranje heeft het tóch gered op het EK Onder 21. In de laatste wedstrijd van de groepsfase wonnen de Nederlandse talenten overtuigend van Jong Hongarije. En door een meevallertje bij Jong Duitsland-Jong Roemenië is Jong Oranje zelfs als groepswinnaar geëindigd!

Het werd in Hongarije (samen met Slovenië het organiserend land) een ware Cody Gakpo-show. De PSV-aanvaller startte in de basis en was bij bijna alle goals betrokken in de 6-1 zege op Jong Hongarije. Hij scoorde 2 keer en gaf 1 assist. Bij de andere goal versierde hij de strafschop. Toen hij gewisseld was, scoorden Sven Botman en Brian Brobbey ook nog waardoor het een dikke zege werd.

Salonremise

Jong Oranje vreesde nog voor een salonremise bij de andere wedstrijd in de poule, maar daarvoor had het minimaal 2-2 moeten worden bij Jong Duitsland-Jong Roemenië. Dat werd het bij lange na niet. Sterker nog: het bleef daar bij 0-0, waardoor Jong Oranje in de laatste wedstrijd zelfs groepswinnaar werd. Jong Roemenië is uitgeschakeld, Jong Duitsland gaat met Oranje mee naar de kwartfinales, maar moet wel tegen de groepswinnaar van Poule C.

Tegenstander

In de kwartfinale treft Jong Oranje de nummer 2 van Poule C (Denemarken, Frankrijk of Rusland). Die poule komt woensdagavond tot zijn besluit, dus daar moet Jong Oranje nog even op wachten.

Eind mei pas weer

De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi heeft dus de kwartfinales gehaald, maar hoeft pas over bijna 2 maanden terug naar het EK. Op 31 mei worden de kwartfinales gespeeld. Op 3 juni de halve finales en op 6 juni is de finale.