Jonkies Ajax gaan flink genieten: 'We gaan vanavond wel even uit ons dak ja'
i

Pro Shots / Jasper Ruhe

Jonkies Ajax gaan flink genieten: 'We gaan vanavond wel even uit ons dak ja'

Martijn Baars • 22:45, 18-04-2021 / Laatste Update: 14:49, 05-01-2024

Ajax heeft ten koste van Vitesse de KNVB beker veroverd. De Amsterdammers wonnen na een late goal van David Neres met 2-1. De jonge Ajacieden Ryan Gravenberch en Devyne Rensch waren dolblij met de zege.

Met een fraaie openingstreffer droeg Ryan Gravenberch bij aan de uiteindelijke bekerzege. "Na de rode kaart gingen we pushen en kwam uiteindelijk het doelpunt. Mijn eigen goal gaf me een oppepper", aldus de jonge middenvelder, die hoopt nog meer prijzen met Ajax hoopt te winnen. "Ik wil hier dolgraag blijven en mezelf ontwikkelen."

Voor Devyne Rensch was de zege een droom die uitkwam. "Hier ben ik altijd hard voor blijven werken", aldus de rechtsback. "Als 18-jarige je eerste prijs pakken met Ajax 1, dat is echt lekker. Ik had niet durven dromen dat het op deze leeftijd al zou gebeuren.”

'Uit ons dak'

Rensch en zijn ploeggenoten spoelden daarmee de zure nasmaak na de uitschakeling in de Europa League weg. "Dat was balen omdat we de betere ploeg waren, maar al snel ging de focus op de finale. Vanavond gaan we wel even uit ons dak, ja”, lachte de jonge verdediger.