jordan-henderson-transfergerucht-ajax-fabrizio-romano
Jordan Henderson / Getty Images

'Ajax vliegt naar Engeland voor bespreking met Jordan Henderson'

12:24, 17-01-2024 / Laatste Update: 12:25, 17-01-2024

Ajax lijkt een heel stuk dichter bij een transferstunt. Jordan Henderson zou met Al-Ettifaq tot een akkoord zijn gekomen over een vertrek. De 33-jarige Engelsman zou inmiddels ook klaar staan om naar Ajax te vertrekken.

Dat weet The Athletic. Het Engelse medium schrijft: "Henderson heeft een overeenkomst bereikt met Al-Ettifaq om Saudi-Arabië te verlaten en is dicht bij een definitieve transfer naar Ajax." Momenteel zijn Henderson en zijn huidige club de laatste zaken aan het regelen. Afgelopen zomer tekende hij nog voor drie seizoenen in Saudi-Arabië.

Het Engelse medium meldt ook dat Henderson momenteel in het vliegtuig zit naar Engeland, om daar nog wat zaken te regelen. Daarna zou niks de 33-jarige middenvelder meer tegenhouden om bij Ajax te tekenen.

Sterker nog, volgens De Telegraaf vliegen Kelvin de Lang (hoofdscout en tijdelijk chef transfers) en advocate Barbara Stork woensdagmiddag naar Manchester voor een meeting met Henderson. Namens de Engelsman zijn zaakwaarnemer Tyler Alexander-Arnold (de broer van Trent) en tussenpersoon Nathan van Kooperen aanwezig.

Fabrizio Romano

Gisteravond was Fabrizio Romano er al als de kippen bij. De transfergoeroe schreef op X: "Begrijp dat Ajax vertrouwen heeft in de deal met Jordan Henderson! De onderhandelingen vorderen; de contacten vonden zelfs vandaag (dinsdag, red.) plaats."

Vertrouwen

Romano benadrukte wel dat er nog geen deal is, maar dat alles nog wel in leven is. "Ajax zet door, meer volgt", sloot hij af. Trainer John van 't Schip sprak afgelopen weekend bij de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles ook over de mogelijke komst van Henderson. "Dat is geen geheim", zei hij over de geruchten.

"ls je een of twee van dat soort spelers kan toevoegen, zou dat fijn zijn. Ook gezien het aantal mensen op die positie met een blessure. Zijn komst kan lucht geven aan andere jongens. Dat kan het proces versnellen. Het kan een goede match zijn", vertelde de oefenmeester.