Jordan Henderson
Jordan Henderson in actie tégen Ajax / Getty Images

Jordan Henderson over keuze voor Ajax: 'Toen was ik enorm blij'

07:48, 19-01-2024 / Laatste Update: 08:15, 19-01-2024

Jordan Henderson is officieel Ajacied. Donderdag zette de 33-jarige Engelsman zijn handtekening in de Johan Cruijff ArenA onder een contract tot de zomer van 2026. Direct daarna nam hij de tijd voor zijn interview bij Ajax.

De transfer van Henderson naar Ajax duurde even, maar de laatste dagen kwam het allemaal in een stroomversnelling. "Het zijn wervelende, gekke dagen geweest, maar ik ben enorm blij om hier te zijn en een nieuw hoofdstuk in mijn leven en carrière te beginnen", sprak Henderson in zijn eerste interview. "Ik ben blij om onderdeel van deze club te zijn."

Hij ging verder: "Ajax als voetbalclub spreekt voor zichzelf, spelers van wereldklasse hebben hier jarenlang gespeeld. Toen ik eenmaal wist dat er een mogelijkheid was, was ik enorm blij en overweldigend dat deze kans bestond", aldus de Engelsman. "Het was iets wat ik wilde proberen te realiseren. Het maakt me nederig om hier te zijn en ik probeer alles in mij op te nemen. Een speciale dag."

De rol van Henderson is duidelijk. De geslepen middenvelder moet het team voorzien van de nodige ervaring. "Ik weet dat er veel getalenteerde spelers in het team zitten, met veel potentie. En ze wilden iemand met wat meer ervaring om hen te begeleiden binnen en buiten het veld, en hopelijk kan ik dat doen. Maar tegelijkertijd wil ik nog steeds op het hoogste niveau presteren op het veld en dat is het belangrijkste. Ik moet presteren en het team helpen om succesvol te worden."

Zelfde schuitje

Henderson had het net als Ajax lastig in het afgelopen jaar, zegt hij. "Hopelijk kunnen we elkaar samen helpen. Ik heb er veel zin in en kijk ernaar uit om nieuwe vrienden te maken hier en om de fans te ontmoeten. Ik hoop dat het de start van een hele speciale band is."

Henderson kwam over van het Saudische Al-Ettifaq, waar hij zijn contract liet ontbinden. De Engelsman was naar eigen zeggen niet gelukkig bij die club.