Jorrel Hato hoorde op persco dat hij aanvoerdersband kreeg: 'Jammer genoeg hoorde ik het niet van de trainer zelf'
i

Getty Images

Jorrel Hato hoorde op persco dat hij aanvoerdersband kreeg: 'Jammer genoeg hoorde ik het niet van de trainer zelf'

Brian Vesseur • 19:27, 27-12-2023 / Laatste Update: 21:11, 05-01-2024

Jorrel Hato kreeg van trainer John van 't Schip de aanvoerdersband om zijn arm geschoven tegen AEK Athene. Dat kwam door de afwezigheid van Steven Bergwijn, normaal de aanvoerder van Ajax. De 17-jarige Hato hoorde op de persconferentie Van 't Schip voor het eerst zeggen dat hij de aanvoerder zou zijn tegen AEK in de Europa League.

Tegen ESPN zei de piepjonge Hato: "Jammer genoeg hoorde ik het niet van de trainer zelf. Niet dat ik het vervelend vond, maar ik had het liever gewoon één-op-één van de trainer vernomen." Natuurlijk vond de centrale verdediger het een 'enorme eer' dat hij als reserve-aanvoerder werd verkozen.

Hij kreeg de voorkeur boven Nederlandse spelers als Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Brian Brobbey, die al voor een langer periode in het eerste van Ajax spelen.

Aanvoerderschap

Hato gaf in het gesprek met ESPN ook aan dat het een van zijn doelen was om aanvoerder te worden van Ajax. Toch was de band om zijn arm tegen AEK niet het hoogtepunt van het kalenderjaar. "Dan ga ik toch voor mijn debuut in het Nederlands elftal."

Debuut Oranje

Met 17 jaar en 259 dagen staat Hato in de top vijf van jongste debutanten ooit voor Oranje. Op 21 november 2023 viel hij direct na rust in tegen Gibraltar. Hij gaf de assist op de 6-0 van Cody Gakpo, wat ook de einduitslag was.