Jorrel Hato ziet duidelijk verschil tussen Maurice Steijn en John Heitinga: 'Rust is fijn'
i

Getty Images

Jorrel Hato ziet duidelijk verschil tussen Maurice Steijn en John Heitinga: 'Rust is fijn'

Rick Kraaijeveld • 17:08, 07-09-2023 / Laatste Update: 03:56, 12-12-2023

Jorrel Hato heeft in Voetbal International een boekje open gedaan over de verschillen die hij heeft ervaren tussen de trainers John Heitinga en Maurice Steijn. De aanpak van Steijn is een stuk rustiger, zo heeft hij opgemerkt. Heitinga wilde volgens hem iedere seconde messcherp zijn.

Dat zit hem volgens Hato al in kleine dingen. "Hij legt alles op een rustige manier uit en ik krijg veel vertrouwen van hem. Heitinga had ik hiervoor en hij was keihard. Ik persoonlijk heb denk ik een beetje van beide nodig", legde hij uit. "Als het niet goed gaat, moet je me op m'n flikker geven, verder vind ik rust fijn en als het duidelijk wordt uitgelegd."

Start seizoen

het gaat bij Ajax nog niet echt lekker, daar besteedde Hato ook aandacht aan. "Er is gewoon veel veranderd. Het is als team nog wennen soms, het zijn nieuwe jongens die van andere clubs en andere culturen komen. Dat is wennen, binnen en buiten het veld." Volgens Hato moeten ze elkaar beter leren kennen: "Je weet nu nog niet exact wat de kwaliteiten en zwakke punten zijn van elkaar."