José Mourinho gaat tijdens het EK een beetje bijklussen bij TalkSPORT: 'Ik kan niet wachten'
i

REUTERS

José Mourinho gaat tijdens het EK een beetje bijklussen bij TalkSPORT: 'Ik kan niet wachten'

Martijn Baars • 13:32, 30-04-2021 / Laatste Update: 18:11, 13-12-2023

José Mourinho heeft 10 dagen na zijn ontslag als coach van Tottenham Hotspur al een (ongetwijfeld zeer lucratief) zomerbaantje gevonden. De 58-jarige Portugees zal in juni en juli tijdens het EK te horen zijn op de radiozender TalkSPORT, waar voetbalfans kunnen inbellen om te discussiëren.  

TalkSport bestaat al sinds 2000 en is nog altijd enorm populair, vooral vanwege de interactie met supporters. Tijdens en na wedstrijden kunnen fans hun enthousiasme of frustratie kwijt in gesprekken met de presentatoren, die vergezeld worden door oud-spelers of oud-trainers. Deze zomer schuift Mourinho dus aan. Hij zal dat in totaal 8 keer doen: bij de 3 pouleduels van Engeland, een wedstrijd in de achtste finales, 2 kwartfinales, een halve finale en de finale. Hij zal voor de wedstrijd zijn (tactische) voorspelling geven over de wedstrijd en na afloop in gesprek gaan met luisteraars. 

Laura Woods

Mourinho zal tijdens het EK worden vergezeld door oud-spelers als Ally McCoist, Alan Brazil, Stuart Pearce en Trevor Sinclair. Laura Woods, die deze week in Engeland een prijs ontving voor Presenter of the Year, moet alle gesprekken in goede banen zien te leiden. Bij de wedstrijden van Engeland staat de TalkSport-studio op Wembley. "TalkSport is het radiostation van de fans en ik kan niet wachten om mee te doen. Het EK wordt een fantastisch toernooi en TalkSport is de perfecte plek om al het enthousiasme te bundelen. In mijn gesprekken met het team voel ik hun opwinding over het aanstaande EK. Ik vind het geweldig om er deel van uit te maken."

Bedrag

Het is niet bekend welk bedrag Mourinho zal ontvangen voor zijn zomerklus. De Engelse pers rekende vorige week al uit dat Mourinho met alleen zijn ontslagen al 96,2 miljoen euro aan afkoopsommen bij elkaar sprokkelde.