Jürgen Klopp's vrees komt uit: wordt gestraft voor ontploffing tijdens Liverpool - Tottenham
i

Getty Images

Jürgen Klopp's vrees komt uit: wordt gestraft voor ontploffing tijdens Liverpool - Tottenham

Rick Kraaijeveld • 20:06, 02-05-2023 / Laatste Update: 01:00, 08-01-2024

Liverpool-trainer Jürgen Klopp krijgt een straf van de FA voor zijn gedrag tijdens en na de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van afgelopen weekend. Liverpool won met 4-3 in eigen huis maar Klopp pakte de hoofdrol door helemaal door het lint te gaan tegen de 4e man bij de 4-3: "De scheidsrechters denken vast dat ik hun integriteit in twijfel trok. Maar ik heb alleen mijn gevoelens van dat moment beschreven", zei hij zelf.

Klopp ging goed door het lint tegen de arbitrage in de competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De slotfase was vrij hectisch, dus dat zal onder andere hebben meegespeeld. Zelf omschreef de oefenmeester het als volgt: "Het had allemaal niet moeten gebeuren. Het waren de emoties en de boosheid. Dat is de reden dat ik het doelpunt zo vierde", legde hij het voorval uit. "Ik probeerde om rustig te worden, maar dat lukte niet."

Spijt

Hij zei dat hij spijt had na zijn actie, omdat alles over hem ging na afloop. "We wonnen op spectaculaire wijze een voetbalwedstrijd met 4-3 en alle verhalen gingen over mij. Ik heb daar echt spijt van, het is niet nodig en het is niet hoe het zou moeten zijn."

De punten, die waren zeer zeker wel nodig voor de 11 van Klopp. Het seizoen begon slecht voor Liverpool, maar ze krabbelen weer op. Ze staan momenteel op de 5e plaats, dat is 2 punten van de tegenstander van afgelopen zondag - Tottenham - vandaan. Ze zitten volop in de strijd voor tóch nog een Champions Leauge-ticket.