'Juventus en Barcelona zijn allebei zeer geïnteresseerd in Wilfried Zaha'
i

Getty Images

'Juventus en Barcelona zijn allebei zeer geïnteresseerd in Wilfried Zaha'

Rick Kraaijeveld • 12:02, 24-12-2022 / Laatste Update: 04:38, 12-12-2023

The Evening Standard heeft in gesprek met Patrick Vieira gesproken over de situatie rondom Wilfried Zaha. De superster van Crystal Palace is een kind van de club, maar de contractonderhandelingen over een nieuw contract lopen wat stroef. Volgens de krant is er ook interesse vanuit Italië en Spanje voor de spelmaker. Vieira, trainer van Palace, is er van overtuigd dat Zaha gewoon bij de club blijft.

Zaha is een belangrijke speler de afgelopen jaren bij Crystal Palace en als het aan Vieira ligt dan blijft dat gewoon zo. "Wij willen groeien als club met Zaha als leider." De speler uit Ivoorkust speelt al vanaf de jeugd bij Crystal Palace, met een poosje bij Manchester United waar hij ook veel werd verhuurd aan Palace, en heeft daar veel meegemaakt. "Hij weet de positie van de club en de keuze zal die van hem zijn. We zullen luisteren wat hij erover denkt", zei de trainer.

Interesse

Maar met zijn aflopende contract is de 29-jarige Zaha ineens een zeer interessante deal voor verschillende clubs. Volgens diezelfde krant zijn Barcelona en Juventus wel gecharmeerd van zijn spel en zouden zij in januari op zijn deurtje willen kloppen. Zaha zou misschien ook wel nog Champions League willen spelen en met Palace zal dat een grote opgave zijn. Juventus moet het team gaan verversen om weer mee te kunnen doen om de Scudetto en zou de creatieveling goed kunnen gebruiken.