Juventus mag zich opmaken voor kwartfinale Coppa Italia na winst op Salernitana
i

Getty Images

Juventus mag zich opmaken voor kwartfinale Coppa Italia na winst op Salernitana

Rick Kraaijeveld • 23:53, 04-01-2024 / Laatste Update: 11:20, 15-01-2024

Juventus heeft zich zonder grote moeite geplaatst voor de kwartfinale van de Coppa Italia. Zonder Dean Huijsen in de basis (of als invaller) wonnen de Bianconeri van Salernitana. Het werd 6-1 in Turijn.

Juventus schrok zich rot in de 1e minuut toen er door een gigantische blunder van Federico Gatti 0-1 op het scorebord stond. Hij speelde de bal de eigen 16 in, waar Salernitana-spits Chukwubuikem Ikwuemesi wel raad mee wist. 10 minuten later stond het alweer gelijk door een goal van Fabio Miretti op aangeven van Andrea Cambiaso.

Voorsprong

De vreugde werd nog groter in Turijn toen de 2-1 viel. Op een voorzet van Danilo was het Cambiaso die bij de 2e paal de bal in de verre hoek volleerde. Na rust werd er gauw een einde gemaakt aan alle hoop van Salernitana: Daniele Rugani scoorde de 3-1 en een kwartier voor tijd was er ook nog een eigen goal van Salernitana. Dylan Bronn liep de bal in eigen goal nadat zijn keeper de bal uit het goal had gehouden.

Prachtgoal talent

In de 66e minuut was Kenan Yildiz ingevallen voor Federico Chiesa en hij mocht vlak voor tijd nog even een duit in het zakje doen, dat deed hij op een prachtige manier. Hij maakte een individuele actie aan de linkerkant en omspeelde 4/5 spelers voordat hij in de 16 de bal in de korte hoek afmaakte. Het is een talent waar veel Juventini lang van hopen te genieten! Timothy Weah zag dat gebeuren en dacht: ik moet ook even mijzelf laten zien. Hij schoot in de 90e minuut de bal van zo'n 25 meter de bal keihard in de kruising.