Juventus-trainer Allegri gedraagt zich als een malloot: jasje en stropdas op de grond, knopen overhemd kapot
Massimiliano Allegri heeft zijn emoties niet onder controle. © Getty Images

Juventus-trainer Allegri gedraagt zich als een malloot: jasje en stropdas op de grond, knopen overhemd kapot

13:18, 16-05-2024 / Laatste Update: 13:23, 16-05-2024

Juventus-trainer Massimiliano Allegri heeft zich weer eens van zijn opgefokte kant laten zien. Tijdens de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta (0-1) kreeg de coach een rode kaart, waarop hij buitengewoon reageerde.

De ploeg uit Turijn stond op het punt de Coppa Italia over de streep te trekken dankzij een vroege goal van Dušan Vlahović, toen Allegri zijn emoties weer eens niet onder controle had. De trainer, die aan zijn tweede termijn bezig is bij Juventus, flipte tegen de vierde man en kreeg daarvoor een rode kaart.

Toen kreeg Alex het helemaal zwart voor de ogen. Zoals Hans Kraay Jr. gooide hij zijn jasje op de grond, stormde nog maar eens op de vierde man af om vervolgens af te druipen. Tijdens de aftocht mocht ook zijn stropdas het gras van Stadio Olimpico kussen, terwijl de voormalig AC Milan-coach de knopen van zijn overhemd losrukte.

Ruzie met directeur

Ook zonder de hoofdtrainer overleefde Il Bianconeri de laatste minuten van de blessuretijd. Daarna konden de festiviteiten beginnen, maar ook daarin eiste Allegri een hoofdrol op.

Midden op het veld leek hij ruzie te maken met sportief directeur Cristiano Giuntoli, die deze zomer overkwam van Napoli na een succesvolle periode in Napels. Wat er precies speelde is onbekend, maar er gaan al langer geruchten dat Giuntoli afscheid wil nemen van Allegri, om ruimte te maken voor Bolonga-succescoach Thiago Motta.