Juventus langs Spezia in saai en pover duel: klimt 3 plekken op de ranglijst

Rick Kraaijeveld • 20:54, 19-02-2023 / Laatste Update: 06:37, 12-12-2023

Juventus heeft in het uitduel bij Spezia met 2-0 weten te winnen. Moise Kean scoorde in de 32e minuut en in de 2e helft was het uit het niets raak via Angel Di Maria. Spezia maakte lang kans op een doelpunt maar kwam maar niet door het defensief ingestelde Juventus.

Juventus dacht na een kwartier al te kunnen juichen toen Dusan Vlahovic scoorde, maar die werd direct afgekeurd wegens buitenspel. Een kwartier later was het dan toch raak via Moise Kean. Hij werd fantastisch bediend door Filip Kostic, zo stond Juve na een half uur op voorsprong.

Daarna was het verdedigen geblazen voor Juventus. Zeker in de 2e helft was het een orkaan aan schoten, corners en kansen voor Spezia. Juve moest hopen op de counter, die op zoek waren naar een zakelijke overwinning.

Di Maria

Di Maria werd er in gebracht voor Kean in de 53e minuut. Dat bleek een gouden zet. Want in de 66e minuut scoorde de Argentijn als een duveltje uit een doosje. Hij kreeg de bal voor zijn voeten buiten de 16 en schoot de bal hard en laag in de rechterhoek.

Daarmee stijgt Juve weer wat op de ranglijst. Het staat nu 7e met 9 punten minder dan nummer 6 Atalanta. Europees voetbal lijkt dus nog ver weg voor de Bianconeri.