Keeperscarrousel bij Ajax: 'Drie van de vier doelmannen mogen vertrekken'
Gerónimo Rulli lijkt aan zijn laatste duels bezig voor Ajax © Getty Images

Keeperscarrousel bij Ajax: 'Drie van de vier doelmannen mogen vertrekken'

16:45, 24-04-2024 / Laatste Update: 17:18, 24-04-2024

Dat het volgend seizoen anders moet bij Ajax, dat lijkt wel duidelijk. Komende zomer zal er flink wat moeten gebeuren om na de zomer weer mee te doen om de landstitel in Nederland. Ook op doel lijkt er een hoop te gaan veranderen.

Momenteel heeft Ajax met Diant Ramaj, Gerónimo Rulli, Remko Pasveer en Jay Gorter vier keepers onder contract staan voor het eerste elftal. Maar liefst drie van hen zouden mogen vertrekken, zo meldt Voetbal International. Alleen Diant Ramaj, momenteel aan de kant met een breukje in zijn elleboog, mag blijven en wordt gezien als eerste doelman volgend seizoen.

Rulli

Daardoor staat Rulli de laatste wedstrijden van het seizoen op doel. De Argentijn was eerder nog de vaste eerste keeper bij Ajax, maar na een blessure verloor hij zijn plek onder de Amsterdamse lat. Rulli wordt komende zomer 32 jaar en Ajax zou hem te prijzig vinden om op de bank te zitten. Daarnaast wil hij zelf natuurlijk weer minuten maken.

Stoppen en verhuren

De andere twee keepers lijken allebei een verschillende richting op te gaan. Van Pasveer wordt verwacht dat hij stopt met zijn carrière als doelman. Hij is inmiddels 40 jaar en zou zijn handschoenen aan de wilgen gaan hangen. Eerder keepte hij voor onder meer PSV, FC Twente, Heracles, Vitesse en Go Ahead Eagles.

Ook Gorter keepte voor de club uit Deventer. Hij werd door Ajax in 2021 overgenomen van Go Ahead, maar tot een doorbraak in Amsterdam kwam het niet. Tussendoor werd hij verhuurd aan het Schotse Aberdeen en een tijdelijke overgang zou ook deze zomer weer een optie zijn.

Bij Jong Ajax zijn Tom de Graaff, Charlie Setford en Tommy Setford de doelmannen. Zij zouden eventueel doorgeschoven kunnen worden naar het eerste om ervaring op te doen.