Nieuwe domper voor Ajax: Diant Ramaj breekt elleboog bij ongelukkig moment
Diant Ramaj © Pro Shots

Nieuwe domper voor Ajax: Diant Ramaj breekt elleboog bij ongelukkig moment

17:24, 05-04-2024 / Laatste Update: 19:43, 05-04-2024

Diant Ramaj is donderdagavond tijdens Ajax tegen Go Ahead Eagles geblesseerd geraakt aan zijn elleboog. De Duitse doelman van de Amsterdammers ging in de slotfase in de fout en raakte daarbij ook geblesseerd. Nu meldt Ajax dat Ramaj de komende tijd aan de kant zal staan.

Op hun sociale media plaatst Ajax een bericht over de blessure van Ramaj. De Duitser kampt met een breukje in zijn linkerelleboog en speelde de laatste minuten van het duel uit terwijl zijn arm bijna helemaal ingepakt was. Ajax stelt dat het seizoen van Ramaj er zo goed als zeker op zit.

Ajax - Go Ahead Eagles

Ajax leek donderdag de drie punten in eigen huis te houden. Door een fout van Ramaj kwam de bal echter in de voeten van Bas Kuipers terecht, die vlak voor tijd de gelijkmaker maakte.

Uitblinker

Ramaj is dit seizoen een van de weinige uitblinkers bij Ajax. De doelman knokte zich na het vertrek van Maurice Steijn in de basis en kan dit seizoen laten zien hoe goed hij is. Terwijl de Amsterdammers een dramatisch seizoen doormaken kan de jonge Duitser zich elke week onderscheiden. In 22 Eredivisieduels hield Ramaj vier keer een clean sheet.

Vervanger

Donderdag zaten Geronimo Rulli en Remko Pasveer op de bank als reservekeepers bij Ajax. Een van de twee zal het seizoen afmaken als man onder de lat bij de Amsterdammers. Wie dat wordt is nog onduidelijk.

De eerste wedstrijd voor de vervangende doelman is er gelijk eentje om goed rekening mee te houden. Ajax trekt zondag naar Rotterdam om het in De Kuip op te nemen tegen Feyenoord. In De Klassieker kan Rulli of Pasveer gelijk laten zien dat ze het keepen nog niet verleerd zijn.