Keert Zahavi op Hemelvaartsdag alweer terug op het veld bij PSV? 'Ik ga nog met hem praten'
i

Frank Laracker / DCI Media

Keert Zahavi op Hemelvaartsdag alweer terug op het veld bij PSV? 'Ik ga nog met hem praten'

Martijn Baars • 14:21, 12-05-2021 / Laatste Update: 08:14, 05-01-2024

PSV kan donderdag tegen PEC Zwolle normaal gesproken weer beschikken over Eran Zahavi. Dat zei trainer Roger Schmidt woensdagochtend in aanloop naar de thuiswedstrijd op Hemelvaartsdag. "Ik ga nog met hem praten”, zei de coach.

"Wat hem en zijn gezin is overkomen, is heel zwaar. We zijn elke dag in gesprek geweest en dinsdag heeft Eran weer volledig getraind." Zoals het er nu naar uitziet, is Zahavi er tegen PEC dus gewoon bij. "Elke dag kijken we wat het beste voor hem is. Heel uitzonderlijk allemaal wat er met hem, zijn vrouw en kinderen is gebeurd. Godzijdank is er niks ernstigs met hun gezondheid aan de hand. Eran is goed opgevangen en heeft vanuit heel Nederland steunbetuigingen ontvangen. Dat heeft hem goed gedaan.”

Mario Götze

Mario Götze is nog een twijfelgeval voor het duel met PEC. "Hij heeft lichte spierklachten en daarom was hij er afgelopen zondag ook niet bij. Voor zondag is hij ook nog niet 100 procent zeker een optie. Dinsdag en woensdag heeft hij individueel getraind. Hij is er donderdag misschien bij en de kans dat het zondag lukt is een stuk waarschijnlijker.”

Ihattaren

Mohamed Ihattaren kampte de afgelopen week met maagklachten en is nog niet fit genoeg om donderdag weer aan te sluiten. "Ook voor hem wordt het misschien zondag. Tegen PEC Zwolle zal hij zeker nog niet bij de groep zitten. Timo Baumgartl ook nog niet. Verder is de selectie dezelfde als tegen Willem II, alleen Zahavi zal normaal gesproken dus terugkeren."