🎥​ | Kenneth Perez snapt wel dat PSV-spelers niet worden geselecteerd voor Oranje

Martijn Baars • 09:53, 13-11-2023 / Laatste Update: 22:01, 04-01-2024

PSV mag dan wel heerlijk draaien in de Eredivisie, analist Kenneth Perez snapt wel dat een aantal spelers van de koploper van Nederland niet wordt opgeroepen voor Oranje. Dat zegt de Deense analist bij ESPN. "Je moet bij het Nederlands elftal de individueel beste spelers selecteren. En dat zijn zij niet."

Met 'zij' doelt Perez op Guus Til en Jordan Teze. Zij kregen geen uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman voor de afsluitende EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar. En bijvoorbeeld iemand als Jorrel Hato van Ajax wel. "Ik snap dat wel", zegt Perez. "De bondscoach moet de individueel beste spelers kiezen en dat zijn Til en Teze niet. Hato is dat op zijn positie wel."

'Het team draait top'

Het gaat volgens Perez niet om hoe de spelers draaien in hun team. "PSV is misschien wel het beste team, maar dat wil niet automatisch zeggen dat de spelers dan het beste zijn. In theorie zou je zeggen: PSV staat bovenaan, nog niks verloren, dus je selecteert alle Nederlanders die er spelen. Maar zo werkt het internationaal niet."