Kenneth Vermeer deelt zijn dromen: 'Dat zou mooi zijn, de kleuren van het land dragen'
i

Getty Images

Kenneth Vermeer deelt zijn dromen: 'Dat zou mooi zijn, de kleuren van het land dragen'

Rick Kraaijeveld • 17:07, 13-07-2023 / Laatste Update: 21:15, 11-12-2023

Kenneth Vermeer is terug op de Nederlandse velden. De ervaren keeper heeft een contract getekend bij PEC Zwolle en heeft ook gelijk extra doelen voor zichzelf gesteld. Hij wil erg graag nog onder de lat staan voor Suriname.

In Voetbal International duikt Vermeer dieper in die plannen. Hij wil graag nog keepen onder bondscoach Aron Winter en assistent Henk ten Cate. Maar makkelijk zal dat niet worden. De interlandswitch is lastig omdat hij tussen 2012 en 2015 nog een aantal duels gekeept heeft voor Nederland.

Suriname

Het is niet onmogelijk; het is namelijk meer dan 3 jaar geleden dat hij voor Nederland uitkwam. "De FIFA is nu aan het uitzoeken wat kan, het is even afwachten", vertelde Vermeer. "Dat zou ik heel mooi vinden, om de kleuren van het land te dragen. Het zou me zeker trots maken."

Avontuur

Net als dat PEC een mooi avontuur is, ziet hij Suriname ook als groot avontuur. "Ik hoop dat het lukt, het lijkt me een mooi avontuur om aan het einde van mijn carrière nog mee te maken. Maar mocht het uiteindelijk toch niet mogelijk zijn, dan is het op mijn leeftijd natuurlijk ook niet verkeerd om een beetje rust te hebben tijdens de interlandweekeinden."