Kijk wie we daar hebben: Rick Karsdorp maakt na 8 maanden basisrentree bij AS Roma
i

Getty Images

Kijk wie we daar hebben: Rick Karsdorp maakt na 8 maanden basisrentree bij AS Roma

Martijn Baars • 09:26, 02-10-2023 / Laatste Update: 22:35, 04-01-2024

Rick Karsdorp heeft in zijn eerste basisplaats in bijna 8 maanden bijgedragen aan een broodnodige overwinning voor AS Roma. De Nederlandse rechtsback klom dankzij een 2-0 overwinning op Frosinone weg uit de gevarenzone.

Karsdorp stond ruim 7 maanden geleden voor het laatst aan de aftrap van een Serie A-wedstrijd, op 19 februari om precies te zijn. Tegen Hellas Verona werd hij toen na 70 minuten gewisseld. Een operatie aan de knie betekende een maand later einde seizoen, maar Karsdorp raakte al eerder uit de gratie in Rome. De rechtsachter had wekenlang ruzie met coach José Mourinho, die hem onder meer een verrader noemde.

Gele kaart en wissel

In februari van vorig jaar werd Karsdorp weer in genade aangenomen, maar door een blessure kwam er dus vroegtijdig een einde aan zijn seizoen. De afgelopen weken kwam Karsdorp al tweemaal als invaller binnen de lijnen en tegen Frosinone mocht hij eindelijk weer eens vanaf de aftrap beginnen. Na 64 minuten kreeg de drievoudig Oranje-international een gele kaart. Zes minuten later werd hij gewisseld.

Goals

Roma boekte uiteindelijk een 2-0 overwinning, dankzij een knappe treffer van Romelu Lukaku. De Belg kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal hard en laag in de hoek. In de slotfase verdubbelde Lorenzo Pellegrini de score. Het betekende de 2e zege van het seizoen voor AS Roma, dat nu met 8 punten op de 12e plek in de Serie A staat. Daarmee wordt de druk op Mourinho, die onder vuur lag na de matige prestaties, enigszins verlicht.