KKD begint met 6 wedstrijden, ESPN zendt maar 1 duel live uit
i

Pro Shots

KKD begint met 6 wedstrijden, ESPN zendt maar 1 duel live uit

Martijn Baars • 14:44, 11-08-2023 / Laatste Update: 07:42, 12-12-2023

Een nieuw seizoen, ook in de KNVB. En dat betekent frustraties voor heel veel fans. Al jaren is het een doorn in het oog van de voetbalfans dat ESPN maar zo weinig wedstrijden live uitzendt. Dat is vrijdag, als de KKD begint met 6 duels, niet anders. Maar 1 van die 6 duels is live op tv te zien.

Natuurlijk heb je het schakelkanaal op vrijdagavond. Voor een aantal fans is dat ook voldoende: je ziet live de hoogtepunten van alle wedstrijden op de Nederlandse velden. Maar voor de fans van veel KKD-clubs is het niet goed genoeg. Zij willen bijvoorbeeld een (verre) uitwedstrijd gewoon kunnen volgen van begin tot eind.

Cambuur-FC Emmen live

Maar voorlopig zit er geen verbetering in de situatie. Vrijdagavond is alleen Cambuur-FC Emmen live op ESPN te zien. Vanaf 19:50 uur begint de uitzending op ESPN 3.

Geen Brabantse derby, geen FC Groningen

Het is niet dat het verder alleen 'Jong-teams' zijn, waar over het algemeen sowieso weinig aandacht voor is. ESPN laat bijvoorbeeld de Brabantse derby FC Den Bosch - TOP Oss schieten. Ook is er geen live aandacht voor de eerste wedstrijd van FC Groningen in de KKD (thuis tegen Jong Ajax) of het duel tussen 2 grote clubs in de KKD: De Graafschap-ADO Den Haag.

Andere kanalen

Op ESPN 2 is live de wedstrijd FC Volendam - Vitesse, de openingswedstrijd van de Eredivisie. Op ESPN is dus het schakelkanaal. Op ESPN 4 zijn Amerikaanse sporten (niet live) te zien en op ESPN Extra is Volendam-Vitesse in 4K Full HD te zien.

Dit is het programma van de KKD op vrijdag 11 augustus.