KKD grijpt in na enorme ziektegolf bij FC Groningen: uitduel met FC Emmen geschrapt
Spelers van FC Groningen zijn massaal ziek geworden.

KKD grijpt in na enorme ziektegolf bij FC Groningen: uitduel met FC Emmen geschrapt

17:44, 18-01-2024 / Laatste Update: 17:45, 18-01-2024

Bij FC Groningen is bijna iedereen ziek. Niet vanwege het feestje na het halen van de kwartfinale van de KNVB Beker, maar door waarschijnlijk het norovirus. Het is zelfs zo erg dat de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen FC Emmen van vrijdag niet doorgaat.

Het competitiebestuur bepaalde dat Emmen - Groningen niet door kon gaan vanwege alle zieken bij de uitploeg. "Na overleg met medici vindt het competitiebestuur betaald voetbal het medisch niet verantwoord om de wedstrijd te spelen", klinkt het besluit. Alle partijen gaan nu op zoek naar een nieuwe datum waarop de wedstrijd kan worden ingehaald.

"Het competitiebestuur erkent dat het voor zeer veel partijen erg vervelend is, in de eerste plaats voor FC Emmen, maar het acute van de situatie, de aard en omvang van de klachten en de besmettings- en gezondheidsrisico’s maken het een situatie die dermate buiten de invloedsfeer van FC Groningen ligt, dat besloten is om de wedstrijd uit te stellen."

Door in de KNVB Beker

Blijkbaar zat het FC Groningen niet in de weg tijdens het KNVB Beker-duel met Excelsior. In Kralingen won de ploeg van trainer Dick Lukkien tegen de verhoudingen in met 2-0, dankzij goals van Romano Postema. Een plek in de kwartfinale werd dus, ondanks de vele zieken, toch veiliggesteld.

Na bekerwedstrijd al extra zieken

Lukkien zei volgens RTV Noord na de wedstrijd tegen Excelsior al dat bijvoorbeeld Isak Määtä en een assistent-trainer verschijnselen hadden van het norovirus. Zelf ging Lukkien schijnbaar woensdag ook eerder weg van de training. Of hij ook symptomen van het norivirus had, is niet bekend. Het norovirus is een erg besmettelijk virus, waar misselijkheid, kotsen, hoofdpijn, diarree en koorts klachten van zijn.