KNVB Beker | Feest bij Quick Boys-fans ondanks nederlaag tegen AZ, FC Groningen schakelt Excelsior uit
Quick Boys en de fans vieren feest ondanks nederlaag / ANP

23:10, 16-01-2024 / Laatste Update: 01:01, 17-01-2024

De KNVB Beker zorgt altijd voor verrassingen en mooie verhalen. Zo ook in de achtste finales. Excelsior Maassluis en Quick Boys vertegenwoordigden de amateurs dinsdagavond. En FC Groningen toont hoe 'oneerlijk' voetbal soms kan zijn.

De Noorderlingen hadden namelijk niks in te brengen op bezoek bij Excelsior in Rotterdam. Het was de hele wedstrijd wachten op de eerste goal van Excelsior, maar die bleef maar uit. En dan valt-ie natuurlijk aan de andere kant. Halverwege de tweede helft stonden de spelers van Excelsior verbijsterd om zich heen te kijken nadat FC Groningen ineens twee keer scoorde.

FC Groningen wint 'oneerlijk' van Excelsior

Door goals van Romano Postema in de 72ste en 78ste minuut stond het niet 1-0 voor Excelsior, maar 2-0 voor FC Groningen. Compleet tegen de verhoudingen in bekert FC Groningen lekker door. Die club staat nu in de kwartfinales, net als eerder op de avond competitiegenoot ADO Den Haag.

Quick Boys viert feest ondanks nederlaag bij AZ

De immense steun voor de amateurs, ook voor Quick Boys op bezoek bij AZ, leverde ook bijna een bekerstunt op. De ploeg uit Katwijk aan Zee stond diep in blessuretijd nog 2-1 achter, maar maakte in de achtste minuut van de blessuretijd wel nog de 2-2. Er kwam dus een verlenging, waarin beide ploegen opnieuw scoorden: 3-3.

Dus moesten strafschoppen bepalen wie er doorging naar de kwartfinales. Dat bleek AZ. De spelers van Quick Boys baalden even, maar genoten daarna toch van het feest op de tribunes van hun meegereisde fans. Die waren hoe dan ook trots op de ploeg. En terecht.

Haags Kwartiertje nekt amateurs

Op het Kasteel, het stadion van Sparta Rotterdam, scoorden de amateurs van Excelsior Maassluis binnen 37 seconden de 1-0 tegen het grote ADO. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie verdedigde slecht bij een verre inworp en zag Kevin Dercks binnenkoppen. ADO-keeper Nick Marsman zag er niet heel goed uit. Maar helaas: in een 'Haags Kwartiertje' ging ADO Den Haag er alsnog overheen. Excelsior Maassluis is uitgeschakeld.

ADO deed er werkelijk alles aan om de vroege 1-0 achterstand om te draaien. Daryl van Mieghem mocht in de eerste 45 minuten liefst 12 corners nemen tegen de amateurs. De 'cornerscore' liep uiteindelijk uit naar 3-15. Van Mieghem zelf creëerde het grootste gevaar. Hij kon in een leeg doel de 1-1 maken, maar werd in zijn rug geduwd. De scheidsrechter én de VAR vonden het een 'goeie' duw en grepen niet in.

3500 fans voor Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis had 3500 supporters in het stadion van Sparta zitten en bij hen was het natuurlijk een groot feest na die 1-0 en niet gegeven strafschop. Het vers gehaalde bier vloog door de lucht (gelukkig niet op het veld) en de fans waren goed te horen. Ondanks de late nederlaag, overheerste de trots en de feestsfeer.

36 bussen reizen Quick Boys achterna

Fans van Quick Boys reisden hun club achterna in 36 bussen. In de achtste finales van de KNVB Beker speelden ze op bezoek bij AZ in Alkmaar. Met héél veel steun dus, liefst 2200 fans maakten de trip van Katwijk aan Zee naar Alkmaar.