Kluivert helpt Valencia naar eindelijk weer een overwinning, Real wint mede door magnifieke goal Kroos

AFP

Rick Kraaijeveld • 00:25, 11-11-2022 / Laatste Update: 09:04, 12-12-2023

Valencia heeft eindelijk weer eens gewonnen. Het won met 3-0 van Real Betis. Kluivert versierde een penalty waar de 2-0 uit kwam en deed in de slotminuut nog een duit in het zakje en zorgde voor de 3-0. Onder anderen Toni Kroos was de held van Madrid. In de 2-1-overwinning op Cádiz was hij belangrijk met een prachtig schot uit de lucht. Real Madrid staat nu nog 2 punten achter koploper Barcelona.

In Valencia weten ze eindelijk weer wat winnen is. Nadat er sinds 17 september niet meer gewonnen werd, deden ze dat donderdagavond wel. Mede door toedoen van Justin Kluivert. Hij versierde de penalty waar de 2-0 uit kwam en scoorde zelf de 3-0. Dit alles gebeurde wel pas nadat Real Betis een rode kaart kreeg na een uur spelen. Valencia is met deze overwinning opgeklommen naar de 10e plek.

Real Madrid

Real Madrid heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van Cádiz, de nummer 19 van de competitie. De score werd in de 40e minuut geopend door Eder Militao, die de bal hard binnen kopte. Real Madrid had continu het betere van het spel maar kwam pas laat in de 2e helft weer tot een doelpunt. Een afgevallen voorzet werd door Kroos direct uit de lucht binnengeschoten. Met fantastische souplesse schoot hij de bal heel technisch, maar snoeihard, in de korte hoek.

Vlak voor tijd deed Cádiz via Lucas Perez nog wat terug. In de blessuretijd van de 2e helft was het bijna raak voor Cádiz. Alfonso Espino dook ineens voor het doel van Thibaut Courtois op, maar kopte de bal over. Het bleef dus 2-1 voor Real Madrid.