KNVB start onderzoek naar antisemitisme en geweld bij zaalvoetbalwedstrijd Maccabi - Atletico
i

GettyImages

KNVB start onderzoek naar antisemitisme en geweld bij zaalvoetbalwedstrijd Maccabi - Atletico

Rick Kraaijeveld • 11:53, 05-05-2022 / Laatste Update: 05:14, 12-12-2023

De KNVB is een onderzoek gestart naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de zaalvoetbalwedstrijd Maccabi - Atletico, in Amstelveen van afgelopen dinsdag. Dit laten zij weten aan NH-nieuws. Spelers van Atletico vielen 2 spelers van de Joodse zaalvoetbalvereniging Maccabi aan. Daarbij zouden er ook racistische termen zijn gebruikt en toonde iemand de Hitlergroet.

De spelers van Maccabi liepen uit protest het veld af omdat er volgens hen te veel overtredingen op hen werden gemaakt. Dit meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël. Op het weigeren van spelen zouden de spelers én een meegereisde supporter van Atletico een aantal spelers van Maccabi hebben aangevallen. Tijdens het weglopen van de spelers van Maccabi zou de Hitlergroet getoond zijn en zouden er daarbij antisemitische termen zijn geroepen.

KNVB

De KNVB laat weten dat de aanklager onafhankelijk werkt en naar aanleiding van melding, maar ook van berichten in de media een onderzoek mag starten. In dit geval start de aanklager het onderzoek op basis van berichten uit de media. Dit komt omdat er geen scheidsrechter aanwezig was bij de partij, terwijl het wel een officiële wedstrijd was.

Aanhouding

Nadat er melding van het handgemeen was gedaan door medewerkers van de sporthal, kwam de politie langs. Zij pakten 1 speler van Atletico op, die nu nog vast zit. 1 van de aangevallen spelers van Maccabi moest naar het ziekenhuis.