KNVB wil stadion van De Graafschap 1 wedstrijd voor de helft leeg na jubileum Brigata Tifosi
i

Pro Shots

KNVB wil stadion van De Graafschap 1 wedstrijd voor de helft leeg na jubileum Brigata Tifosi

Rick Kraaijeveld • 17:00, 14-12-2023 / Laatste Update: 19:33, 07-01-2024

De KNVB heeft De Graafschap een zware straf opgelegd. Ze willen dat De Graafschap voor 1 wedstijd zowel de Roodbergentribune (lange zijde) als de Spinnekop (korte zijde) dichthouden. Dit alles door een sfeeractie van de supportersvereniging Brigata Tifosi vanwege hun 20-jarig jubileum.

Op vrijdag 27 oktober werd bij de wedstrijd De Graafschap - FC Eindhoven vuurwerk afgestoken. Dit gebeurde vanaf de lange zijde en in de 2e helft vanaf de korte zijde. Bij de korte zijde kwamen er uiteindelijk vuurpijlen op het veld.

Reactie De Graafschap

De Graafschap laat op haar website weten dat het niet akkoord gaat met de straf. "Iedereen weet dat op deze tribunes ook vele ouders met hun kinderen, opa’s en oma’s en anderen zitten die niets met vuurwerk te maken hebben. Zij worden ook gestraft als de tribunes leeg blijven. Daarom gaan we in beroep tegen dit schikkingsvoorstel."

Tegen de regionale krant De Gelderlander zei algemeen directeur Michael Ogubai nog het volgende: "De KNVB zegt dat er wanordelijkheden hebben plaatsgevonden. Wij weten dat het afsteken van vuurwerk niet mag, maar verder was het een fantastische voetbalavond."