Komende 5 wedstrijden geen uitsupporters van Legia Warschau welkom in stadion
i

Getty Images

Komende 5 wedstrijden geen uitsupporters van Legia Warschau welkom in stadion

Rick Kraaijeveld • 19:28, 13-12-2023 / Laatste Update: 03:48, 06-01-2024

Mocht Legia Warschau donderdag ten koste van AZ Alkmaar overwinteren in de Conference League, dan zullen ze geen uitsupporters mee mogen nemen naar toekomstige wedstrijden. De komende 5 Europese uitwedstrijden van de club mogen er geen supporters mee, dat is de straf die de FIFA hen heeft opgelegd. Reden zijn de vele ongeregeldheden met de fans: vooral bij het duel met Aston Villa.

Het is een zware straf die de UEFA uitdeelt maar heeft een behoorlijk lijstje als de redenen worden opgeteld. Het gaat om ongeregeldheden met publiek, schade aanrichten, gooien met objecten en het afsteken van vuurwerk'. 2 weken geleden ging het helemaal mis in Engeland. Meerdere agenten raakten gewond en er werden dingen in de fik gezet. Hierdoor mochten de fans niet naar binnen bij Aston Villa.

Mayonaise

Maar ook dat zorgde nog voor gezeik. Omdat ze niet naar binnen mochten gingen ze rondom het stadion andere manieren zoeken om te zieken en vonden mayonaisepotten bij een frietkraam. Deze werden vervolgens gebruikt om het stadion in te gooien richting Aston Villa-supporters. AL met al genoeg reden voor de UEFA om de supporters voor een poosje te weren.

De club moet ook 100.000 euro boete betalen.