Koning Willem II Stadion bijna weer in beheer van club: clubraad unaniem voor aankoop
i

Getty Images

Koning Willem II Stadion bijna weer in beheer van club: clubraad unaniem voor aankoop

Rick Kraaijeveld • 20:12, 31-08-2022 / Laatste Update: 11:59, 08-01-2024

In Tilburg komen ze deze Deadline Day met heel ander nieuws: geen nieuwe speler bij de club maar wel een andere transfer! Of nou ja, een aanstaande transfer. Het gaat om het stadion van Willem II. Dat is nu nog eigendom van de stad zelf, maar de club laat weten dat iedereen er over eens is dat die in beheer van de club moet komen en dat lijkt er dus aan te komen.

Er zijn nog een paar hordes te overbruggen: ze moeten overeenstemming krijgen met de Duitse bank waar ze een hypothecaire geldlening bij hebben. Daarbij moet er ook met de gemeente Tilburg gesproken worden over de voorwaarden van garantstelling omtrent de lening die de club aan gaat.

Kritische vragen

Rondom dit hele proces stelde de clubraad aanvankelijk veel vragen, maar de clubleiding heeft hen overtuigd. In samenwerking met de gemeente zou het moeten lukken en dus is de clubraad er mee ingestemd. Het zit zelfs zo dat een eventueel langer verblijf in de Keuken Kampioen Divisie geen gevolgen zal hebben op dit besluit.

Stadion-check

Laatst is er nog een stadion-check gedaan om te kijken of alles nog bouwkundig verantwoord was, tot blijdschap van de leiding slaagde het Koning Willem II Stadion met vlag en wimpel. Het enige wat nu nog rest is een juridische rompslomp waarmee er een nieuwe structuur binnen de hoge regionen van de club zal ontstaan.