Kritiek op Johan Bakayoko: 'Zijn statistieken zijn namelijk écht slecht'
Johan Bakayoko / Pro Shots

Kritiek op Johan Bakayoko: 'Zijn statistieken zijn namelijk écht slecht'

12:32, 18-01-2024 / Laatste Update: 12:37, 18-01-2024

Johan Bakayoko was woensdagavond trefzeker namens PSV tegen FC Twente. De Belgische buitenspeler schoot op prachtige wijze raak in het bekerduel, dat PSV met 3-1 won. Het werd ook wel eens tijd dat Bakayoko scoorde, vond analist Kenneth Perez.

Bij ESPN zei de Deense oud-middenvelder: "Ik weet dat we Bakayoko allemaal een geweldige speler vinden, maar het werd ook wel tijd. Zijn statistieken zijn namelijk echt slecht. In de laatste twee wedstrijden voor de winterstop speelde hij ook alleen maar voor zichzelf."

In de Eredivisie was Bakayoko dit seizoen goed voor drie doelpunten en acht assists in zeventien wedstrijden. Met één goal en één assist is hij nog niet megasuccesvol in de Champions League-groepsfase. 

Laatste goal was ook tegen FC Twente

Zijn laatste doelpunt (tot woensdagavond) was op 25 november, óók tegen FC Twente. Perez: "Dat zijn hele magere cijfers voor iemand die voor 180 miljoen euro weg moet, toch? Dat zijn wel de bedragen die inmiddels genoemd worden." Perez heeft het idee dat de 20-jarige Bakayoko voor zichzelf is gaan spelen, omdat het soms te makkelijk wordt.