PSV wint thuis van FC Twente in de tweede ronde KNVB Beker ©ANP

PSV wint van FC Twente in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

PSV swingt ook langs FC Twente in KNVB Beker: Feyenoord mag borst natmaken

22:58, 17-01-2024 / Laatste Update: 23:11, 17-01-2024

PSV heeft de inhaalwedstrijd in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker met 3-1 gewonnen van FC Twente. In eigen huis was PSV een heel stuk sterker dan Twente. PSV mag volgende week tegen Feyenoord strijden voor een plek in de kwartfinale.

PSV had een beetje een onstuimige voorbereiding omdat Joey Veerman in de warming-up uitviel. Zijn vervanger was Malik Tillman en dus moest PSV al voor de wedstrijd aan de opstelling sleutelen. Je zag het er niet aan af tijdens de wedstrijd want PSV legde direct de wil op tegen FC Twente, dat met vijf verdedigers speelde. Na acht minuten was er de eerste kans voor Vertessen die op Lars Unnerstall stuitte.

Vertessen

Nota bene Vertessen was degene die de score opende in Eindhoven. Na een minuut of twintig scoorde hij een schitterend doelpunt. Vanaf randje zestien schoot hij keihard de bal tegen het net, onhoudbaar voor Unnerstall. PSV op rozen.

Omgooien

FC Twente-trainer Joseph Oosting besloot rond het half uur alles om te gooien. Terwijl aanvoerder Davy Pröpper op de grond lag, rende de hele basiself naar Oosting toe om nieuwe instructies te krijgen. Het resulteerde na vijf minuten in een behoorlijke kans voor Michel Vlap, maar zijn schot raakte medespeler Ricky van Wolfswinkel. Er werd gerust met 1-0 op het scorebord.

PSV loopt uit

De tweede helft was het PSV dat het spel wederom dicteerde en dat betaalde zich in de 55e minuut uit. Een corner van Malik Tillman werd door - wie anders - Luuk de Jong binnengekopt: 2-0 voor PSV. Hierna swingde PSV en ze leken niet meer te houden. Een prachtige combinatie van Vertessen met Tillman en De Jong eindigde bij Guus Til, die de keeper omspeelde en binnen dacht te schieten. Die bal werd nog gepareerd maar bij het uitverdedigen kwam de bal bij Johan Bakayoko die naar binnen sneed en geweldig hard binnenschoot.

Comeback?

FC Twente kwam dan toch nog op het scorebord. Manfred Ugalde scoorde de 3-1 via een intikker nadat Carel Eiting zijn schot gepareerd zag worden. Het was voor het duo direct de laatste actie, zij werden gewisseld. Ook PSV ging wisselen: Peter Bosz bracht zijn twee topspelers het veld in. Noa Lang en Hirving Lozano, die allebei geblesseerd waren, maakten hun rentree in Eindhoven.

Na de goal van Ugalde viel de wedstrijd een beetje stil, PSV kreeg niet echt grote kansen meer maar kwam ook niet in de problemen. Van Wolfswinkel kreeg in de 89e minuut nog een grote kans toen Steijn hem goed aanspeelde in de zestien. De bal lag alleen te ver onder hem waardoor zijn schot in de handen van Drommel rolde. Het bleef 3-1 en daarmee is PSV door naar de achtste finales, die deze week door de andere ploegen afgerond worden.

Inhaalwedstrijd

PSV-FC Twente was namelijk een inhaalwedstrijd van de tweede ronde van de beker. Voor de kerst kon dat duel niet doorgaan omdat het veld in Eindhoven onbespeelbaar was. De winnaar speelt op woensdag 24 januari, uit bij Feyenoord in de achtste finales.