'Kudus wil graag naar Everton en begint - net als Martínez en Antony - te muiten'
i

Getty Images

'Kudus wil graag naar Everton en begint - net als Martínez en Antony - te muiten'

Rick Kraaijeveld • 15:37, 31-08-2022 / Laatste Update: 08:23, 12-12-2023

Mohammed Kudus weigert te trainen volgens De Telegraaf en Voetbal International. Hij zou een transfer willen afdwingen naar Everton, waarmee hij al persoonlijk akkoord is. Ajax wil hem liever niet verkopen en dus zou hij besloten hebben het heft in eigen handen te nemen.

Hij zou daarmee het voorbeeld volgen van Lisandro Martinez en Antony, die ook gingen muiten toen Ajax lang over de deal met Manchester United deed. Schreuder vertelde eerder deze week al dat hij het raar vond dat de clubleiding dit accepteerde. Martinez zou daar zelfs geroepen hebben dat Hamstra een 'nobody' is. Antony weigerde nog te trainen. Kudus wil nu dus ook via deze weg proberen een transfer te forceren.

Chaos in Amsterdam

Een situatie als deze is hetgeen Ajax juist níét nodig heeft. De werkweigering van Kudus is een nieuw hoofdpijndossier en in Amsterdam hebben ze al genoeg aan het hoofd. In de strijd om een vervanger van Antony is Ajax al rond met Ocampos maar zit de RvC de komst van de Argentijn in de weg. Met nog een paar uur te gaan op Deadline Day zal de stress hoog zitten in de hoofdstad.

Lees ook: Ajax zit in de stress en klopt weer aan bij Ziyech