Kwartfinales TOTO KNVB Beker | FC Groningen na Feyenoord, NEC en Cambuur vierde club in halve finales
FC Groningen viert het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker. © Pro Shots

Kwartfinales TOTO KNVB Beker | FC Groningen na Feyenoord, NEC en Cambuur vierde club in halve finales

22:48, 08-02-2024 / Laatste Update: 23:33, 08-02-2024

De kwartfinales van de TOTO KNVB Beker zitten erop. Voorafgaand waren er nog maar twee topploegen over en die stonden woensdagavond tegenover elkaar: Feyenoord en AZ. De winnaar van dat duel zou meteen de favoriet voor de eindzege zijn, dat werd Feyenoord. Ook NEC, Cambuur en FC Groningen plaatsen zich ook voor de halve finale.

NEC - ADO Den Haag

NEC en ADO Den Haag trapten dinsdag de nieuwe bekerronde af. Al na twee minuten scoorde Koki Ogawa op aangeven van Tjaronn Chery, die zelf de 3-0 maakte. Tussendoor scoorde Dirk Proper nog en dus zijn de Nijmegenaren als eerste team door naar de halve finales.

Cambuur Leeuwarden - Vitesse

Vitesse kreeg een nieuwe tegenvaller te verwerken. De huidige nummer laatst van de Eredivisie kon niet voorkomen dat Cambuur naar de halve finales ging. Het werd 3-1 voor de Leeuwarders.

Feyenoord - AZ

De winnaar van Feyenoord - AZ leek de grootste kanshebber te worden voor de dennenappel. Dat werden de Rotterdammers, met speels gemak. AZ speelde mak en maakte het Feyenoord nauwelijks lastig. De thuisploeg won via goals van Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop.

FC Groningen - Fortuna Sittard

FC Groningen en Fortuna Sittard bewaarden zeker niet het beste tot het laatst. In een wedstrijd die pijn aan de ogen deed, wisten beide ploegen niet te scoren. FC Groningen nam de penalty's beter en plaatste zich als tweede KKD-ploeg voor de halve finales.

Loting halve finale

Op zaterdag 10 februari is de loting voor de halve finale en logischerwijs de finale. Ook de halvefinalewedstrijden staan al in februari op het programma, op 27, 28 en 29 februari. Een van die dagen zal afvallen, aangezien er maar twee wedstrijden gespeeld hoeven te worden. 

De finale is uiteindelijk op 21 april in De Kuip.