Cambuur bezorgt Vitesse nieuwe dreun en bekert verder naar de halve finales
© Pro Shots

20:40, 07-02-2024 / Laatste Update: 20:45, 07-02-2024

SC Cambuur heeft voor de tweede keer in de geschiedenis de halve finales van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Leeuwarders rekenden in een heerlijk bekerpotje af met Vitesse, dat een nieuwe dreun kreeg: 3-1. Cambuur kan de negende club uit de eerste divisie worden die de finale van het bekertoernooi bereikt.

De Arnhemmers, laatste in de Eredivisie, waren de hele tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, nadat Milan Smit de thuisploeg tien minuten voor rust op voorsprong zette. Na een individuele actie schoot Anis Hadj Moussa de 1-1 binnen. Amper uitgejuicht lag de 2-1 al in het mandje; Fedde de Jong schoot overtuigend binnen na een goede actie van Thomas Poll.

Cambuur kreeg ook nog een cadeautje van de VAR bij de 3-1. Scheidsrechter Rob Dieperink moest van de videoscheidsrechter naar het scherm komen om te kijken naar een potentiële handsbal van Ramon Hendriks. De speler van Vitesse kreeg de bal na een voorzet ongelukkig tegen de arm, maar had dat zelf niet in de gaten. Dieperink gaf een strafschop en specialist Smit ramde Cambuur definitief naar de laatste vier.

Cambuur naar halve finales

Dus gaat Cambuur zaterdag de koker in. Dat terwijl de ploeg van trainer Henk de Jong in de vorige bekerronde bijna werd uitgeschakeld door de amateurs van USV Hercules. Cambuur plaatste zich na NEC als tweede club voor de halve finales van de KNVB Beker.

Vitesse kan verder met de strijd tegen degradatie. Er staan wedstrijden tegen Heracles Almelo, FC Volendam en Excelsior op het programma.