LaLiga-duel wordt verplaatst vanwege inhaal EK-kwalificatiewedstrijd, club uit bekertoernooi gezet
i

Getty Images

LaLiga-duel wordt verplaatst vanwege inhaal EK-kwalificatiewedstrijd, club uit bekertoernooi gezet

Rick Kraaijeveld • 19:27, 07-11-2023 / Laatste Update: 21:11, 04-01-2024

Dubbel nieuws uit Spanje: het duel tussen Real Mallorca en Cádiz in LaLiga wordt verplaatst, dit heeft alles te maken met de EK-kwalificatiewedstrijd Kosovo-Israël. Deze wordt komende zondag gespeeld, maar stond eigenlijk al eerder gepland. De oorlog tussen Israël en Hamas bracht daar verandering in. Ook is er een club uit de bekercompetitie gezet.

Eigenlijk zou de wedstrijd in oktober gespeeld worden, tijdens een reguliere interlandperiode, maar deze wedstrijd werd uitgesteld vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas. Vedat Muriqi van Mallorca is opgeroepen door Kosovo en kan dus niet bij de competitiewedstrijd zijn.

Uitstel

Mallorca had dus uitstel gevraagd, omdat het volgens de club anders competitievervalsing was. LaLiga was het daar mee eens en heeft daarom de wedstrijd van aanstaande zondag geschrapt.

Club uit bekertoernooi

Nog meer nieuws uit Spanje: Granada is uit het bekertoernooi gezet. De club had een doelman uit de reserveploeg op goal gezet maar hij was helemaal niet ingeschreven voor het toernooi. Voor spelers onder de 23 van het beloftenteam hoeft dat ook niet, maar de keeper is ondertussen alweer 24 en dus niet speelgerechtigd.

Arosa, een 5e-klasser in Spanje, had 3-0 verloren van Granada en diende een klacht in. Met succes: want zij mogen nu de plaats innemen van Granada in het bekertoernooi.