Lazio profiteert van verlies Atalanta: 2-0 winst op Salernitana, gelijkspel in Florence

Rick Kraaijeveld • 18:05, 19-02-2023 / Laatste Update: 09:19, 12-12-2023

Ciro Immobile was de gevierde man bij Lazio in het duel tegen en bij Salernitana. Met 2 doelpunten besliste hij de wedstrijd. Empoli heeft de zorgen vergroot bij Fiorentina (1-0), dat een vreselijk seizoen beleeft tot nu toe. Atalanta, met maar 1 Nederlander in de basis, heeft verloren en zakt verder weg van de Champions League-plaatsen.

Lazio heeft goede zaken gedaan in de run voor Champions League-voetbal door met 2-0 te winnen van Salernitana. Door het puntenverlies van Atalanta konden zij eroverheen klappen. Door 2 goals van Immobile werd het een simpele middag. De eerste goal werd mooi voorgegeven door Adam Marusic. De 2e goal was een penalty na een gigantische blunder van de keeper. Vlak voor tijd kreeg Lazio een penalty, maar Luis Alberto miste de pingel én de rebound, waardoor de eindstand op 2-0 bleef staan.

Empoli

Empoli en Fiorentina hebben gelijkgespeeld in de middenmoot van de Serie A. De enige goal viel in de 1e helft rond het half uur. Nicolo Cambiaghi de spits van dienst scoorde op aangeven van zijn collega-spits Francesco Caputo. Een kwartier daarna was het Caputo zelf die een goal maakte, maar die werd afgekeurd door de VAR. In de 2e helft heeft Empoli de voorsprong goed verdedigd. In de 85e minuut maakte Arthur Cabral de gelijkmaker.

Atalanta

Atalanta heeft slechte zaken gedaan in de race voor Champions League-voetbal. Het ging met 1-2 onderuit tegen Lecce. Bij Atalanta stond alleen Teun Koopmeiners in de basis. Marten de Roon was geschorst en Hans Hateboer is geblesseerd.