Lecco promoveerde naar de Serie B, kan zomaar weer afdwalen naar Serie C: geen stadion
i

Getty Images

Lecco promoveerde naar de Serie B, kan zomaar weer afdwalen naar Serie C: geen stadion

Rick Kraaijeveld • 13:01, 22-06-2023 / Laatste Update: 08:39, 12-12-2023

Calcio Lecco was helemaal in de gloria zondag 18 juni. Het won van Foggia in de play-offs voor promotie naar de Serie B, maar die promotie staat op losse schroeven. Hun eigen stadion voldoet niet aan de eisen en ze zijn te laat geweest met de aanvraag om in een ander stadion te spelen.

Calcio Lecco, niet te verwarren met Lecce Calcio, speelde al sinds 1973 niet meer in de Serie B, dus waren ze maar wat blij met de promotie. Maar omdat hun stadion er niet klaar voor is, zochten ze andere opties. Het probleem was alleen dat ze na de promotie maar 48 uur hadden om dat allemaal rond te krijgen, volgens Corriere della sera. Ze vertrouwden op het stadion van Monza, maar met de dood van Silvio Berlusconi heeft die club wel andere dingen aan het hoofd. Die optie valt dus weg.

Andere opties

Een andere optie was nog het stadion van Brescia, dat dit seizoen degradeerde naar de Serie C. Maar die zouden wel gek zijn om die aanvraag goed te keuren, omdat in de situatie dat Lecco dus niet mee mag doen in de Serie B zij ineens kanshebber zijn om alsnog in de Serie B te blijven.

Uiteindelijk kwam de club uit bij Calcio Padova, een goede 3 uur reizen vanaf het eigen stadion. Maar ze moesten iets... De aanvraag om daar te gaan spelen kwam na de deadline dus nu is het hoogst onzeker dat de club daadwerkelijk voor het eerst sinds 1973 weer in de Serie B zal verschijnen.

Centjes

Het is weer een mooi bureaucratisch hoogstandje in Italië waar het laatste woord nog niet over gesproken is. De voorzitter (22 jaren jong) doet er alles aan om de zaak alsnog rond te krijgen. Logisch ook, de werkzaamheden om het eigen stadion te verbouwen zijn al in volle gang. Die upgrade kostte de club al zo'n 800.000 euro, om dat te dekken is spelen op een hoger niveau enorm gewenst.

Het lijkt erop uit te draaien dat de promotie naar de Serie B niet doorgaat, maar advocaten van de club zoeken met man en macht nog een laatste redmiddel. Wordt vervolgd...

Check hieronder het draadje van Jurriaan van Wessem voor extra context: