Legend Willem Janssen stopt na dit seizoen met voetballen: 'Ik ben altijd volledig all-in gegaan'
i

Pro Shots

Legend Willem Janssen stopt na dit seizoen met voetballen: 'Ik ben altijd volledig all-in gegaan'

Martijn Baars • 11:12, 09-02-2022 / Laatste Update: 19:43, 08-01-2024

Willem Janssen stopt na dit seizoen met voetballen. Dat heeft de aanvoerder van FC Utrecht besloten en laten weten aan zijn club. Afgelopen weekend speelde hij z'n 400e wedstrijd in de Eredivisie. Daar komen er nog een stuk of 15 bij, als alles meezit. Daarna is het klaar voor de verdediger.

Janssen brak door bij VVV-Venlo als middenvelder, maar werd pas onder trainer Erik ten Hag bij FC Utrecht een centrale verdediger. De geboren Nijmegenaar speelde na zijn vertrek bij VVV nog bij Roda JC, FC Twente en nu dus al een tijdje bij FC Utrecht.

'Voelde me opgelucht'

“Er kwam langzaam een gevoel bij me bovendrijven van: ‘Is dit nog waar ik heel veel voldoening uit haal? Is dit nog waar ik iedere dag plezier uit haal?’ Gaandeweg kwam er het besef dat ik het gevoel heb dat het na dit seizoen goed is. Ik heb het idee dat dit een mooi moment is om te stoppen. In de wetenschap dat mijn situatie is veranderd en dat ik inmiddels een bepaalde leeftijd heb. Ik heb gemerkt aan mezelf dat ik al die jaren als prof volle bak ben gegaan, helemaal all-in. De situatie hoe die nu is en hoe die, denk ik, in de toekomst ook zou blijven, heeft me doen beseffen dat ik het niet op een andere manier kan dan volledig all-in te gaan. Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt, voelde ik me opgelucht.”