🎥 | Legendarische vrije trap David Beckham in extra tijd is 20 jaar oud: 'Kippenvel'

Trevor Wagener • 13:30, 06-10-2021 / Laatste Update: 18:22, 13-12-2023

David Beckham maakte in zijn loopbaan als profvoetballer talloze goals uit een vrije trap, maar 1 van al die treffers springt er - 20 jaar na dato - nog altijd bovenuit: zijn wonderschone goal tegen Griekenland in 2001 op Old Trafford, waardoor Engeland zich plaatste voor het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea. Die bewuste goal, goed voor 2-2 en dus hét nodige puntje, is deze woensdag precies 20 jaar oud.

Het is een soort nazomerdag in Manchester als Engeland met 1-2 achterstaat tegen Griekenland. De blessuretijd zit erop en Beckham - op WK 1998 nog dé grote schlemiel van het land door rood te pakken tegen Argentinië, wat einde WK betekende - gaat achter de bal staan. Heel Old Trafford hield de adem in toen 'Engeland's rechtervoet' zich over de poging boog.

Goedmaak-goal

Met succes: het stadion waar Beckham destijds als speler van United speelde, ging helemaal uit zijn dak. Ook de commentator van dienst was helemaal van slag. "Ik geloof dit niet", zei hij. Beckham zelf doet dat 20 jaar nadien ook nog niet altijd. "Toen was alles vergeven", zei de 46-jarige oud-prof woensdag in The Daily Mail. "Hiervoor hing er een negatieve sfeer rondom mij door die rode kaart. Ik had het gevoel dat dat nu recht was gezet. Ik krijg nog altijd kippenvel van dit speciale moment."