Legia Warschau-trainer over verhit duel met AZ: 'We kunnen maar op 1 manier antwoorden'
i

Pro Shots / Vincent de Vries

Legia Warschau-trainer over verhit duel met AZ: 'We kunnen maar op 1 manier antwoorden'

Rick Kraaijeveld • 18:51, 13-12-2023 / Laatste Update: 18:27, 04-01-2024

De laatste wedstrijd van AZ in de groepsfase van de Conference League zal een beladen potje worden, namelijk tegen Legia Warschau. In de thuiswedstrijd ging het buiten het stadion volledig mis en werden er zelfs 2 spelers van de uitploeg opgepakt. De trainer werd ernaar gevraagd op de persconferentie, maar wilde niet te veel tijd eraan besteden.

De ongeregeldheden in Alkmaar zitten bij een ieder nog vers in het hoofd. Een aantal dagen geleden werd 1 van de 2 spelers van Legia namelijk door het Openbaar Ministerie verzocht zich te melden op 11 januari 2024, hij wordt vervolgd. Na de arrestatie bleef het rommelen tussen Legia en AZ. De politiek werd er bij betrokken en Legia bracht een reportage met hun kant van het verhaal.

Trainer Legia

Op de persconferentie wilde de trainer er niet veel meer over zeggen. Kosta Runjaíc zei het volgende: "Ik heb als trainer geleerd om me te concentreren op het voetbal, het enige waar ik als trainer invloed op heb", zei hij toen het over het incident ging. "We kunnen maar op één manier antwoorden en dat is op het veld. Het moet niet alleen een voetbalfeest worden voor Legia, maar ook voor de rest van het land. Ik denk dat er veel Polen gaan kijken. Ook de voetbalfans die doorgaans niet voor Legia zijn."

Legia heeft aan een gelijkspel genoeg om de 2e plek te bemachtigen en daarmee te overwinteren in Europa. "We hebben veel van dit soort wedstrijden gespeeld en die ook gewonnen. Beslissende duels in de Super Cup, de beker en play-offs voor dit toernooi. We zijn erg optimistisch", zei Runjaíc.