Lekker feestje bij Jong Oranje na halen van kwartfinale: ‘Hebben gedanst op Viva Hollandia’
i

BSR Agency

Lekker feestje bij Jong Oranje na halen van kwartfinale: ‘Hebben gedanst op Viva Hollandia’

Martijn Baars • 23:52, 30-03-2021 / Laatste Update: 17:53, 07-01-2024

Cody Gakpo plaatste zich dinsdagavond met Jong Oranje voor de kwartfinales van het EK. Na zijn goede optreden in de laatste groepswedstrijd tegen Jong Hongarije (6-1) lijkt het echter nog maar de vraag of de buitenspeler van PSV er eind mei weer bij is. Bondscoach Frank de Boer heeft al vaker aangegeven groot fan te zijn van Gakpo en hij zal na dit EK vermoedelijk nog meer overtuigd van hem zijn.

"Dat is niet aan mij om te beslissen, maar natuurlijk is dat een doel dat iedere speler heeft”, bleef Gakpo dinsdag in Székesfehérvár diplomatiek. Erwin van de Looi, trainer van Jong Oranje, hoorde de woorden van Gakpo even verderop aan. "De trainer zit al te hoesten, dus ik denk dat ik hier niet op mag antwoorden”, vervolgde Gakpo grappend. "Iedereen heeft als doel het grote Oranje. Daar doe je het allemaal voor. Op dit moment speel ik bij Jong Oranje en moet ik me hier laten zien. Als ik terug ben bij PSV moet ik me daar ook laten zien. Dan is het aan de bondscoach hoe en wat.”

Viva Hollandia

Het werd ook wel een lekker feestje voor Gakpo en zijn ploeggenoten, na de plaatsing voor de kwartfinales. "Toen we binnenkwamen in de kleedkamer was er even opluchting, bij ons allemaal. We hebben hier 2 jaar lang hard voor gewerkt. Nu zijn we door de poulefase heen. Er was muziek, er werd gedanst. Op het nummer Viva Hollandia, als ik de titel goed heb.”