Lichaam van Pelé na indrukwekkende tocht door Santos aangekomen bij laatste rustplaats
i

ANP

Lichaam van Pelé na indrukwekkende tocht door Santos aangekomen bij laatste rustplaats

Sjors Tanis • 19:26, 03-01-2023 / Laatste Update: 08:24, 12-12-2023

Het lichaam van de overleden Braziliaanse voetballegende Pelé is aangekomen bij zijn laatste rustplaats. Na een rondrit door de straten van Santos wordt de 3-voudig wereldkampioen later op dinsdag in besloten kring begraven.

Pelé overleed vorige week op 82-jarige leeftijd.

Zelf uitgekozen rustplaats

Het lichaam van Pelé zal rusten in een voor hem speciaal ontworpen mausoleum van 200 vierkante meter dat doet denken aan een voetbalstadion. De oud-voetballer heeft zijn laatste rustplaats zelf uitgekozen. De grote begraafplaats ziet er uit als een soort hotel, met een witte gevel, en telt veertien verdiepingen. Er is plaats voor 18.000 doodskisten.

Voor de begrafenis werd de kist met Pelé werd op een truck door Santos, een kustplaats ten zuiden van São Paulo, gereden. De stoet trok heel veel mensen. Ze klapten voor de bekendste voetballer van Brazilië, maakten filmpjes met hun mobiele telefoon en staken veel vuurwerk af. De route liep ook langs het huis van de moeder van Pelé, die nog leeft en 100 jaar oud is.

Voorafgaand aan de rondrit lag Pelé 24 uur lang opgebaard in het stadion van Santos. Volgens zijn oude club hebben ruim 230.000 mensen een rondje langs zijn kist gelopen.