Lijstje vol legendes: Thomas Müller speelt 150e wedstrijd in de Champions League
Thomas Müller in de halve finale / Getty Images

Lijstje vol legendes: Thomas Müller speelt 150e wedstrijd in de Champions League

00:40, 01-05-2024

Thomas Müller speelde dinsdagavond zijn 150e wedstrijd in de Champions League. De Duitser speelde al die wedstrijden voor Bayern München. Zijn club speelde in de halve finale met 2-2 gelijk tegen Real Madrid. Volgende week woensdag staat de return op het programma.

Slechts vijf spelers speelden nog meer Champions League-wedstrijden dan de 34-jarige Müller. Cristiano Ronaldo topt de lijst met 183 wedstrijden voor drie clubs: Real Madrid, Juventus en Manchester United.

Xavi is de enige speler die tot meer Champions League-wedstrijden voor één club speelde dan Müller: 151. Volgende week kan de Duitse middenvelder annex aanvaller dus gelijk komen met de Spaanse oud-middenvelder.

Iker Casillas

De legendarische Real Madrid-keeper Iker Casillas kwam overigens tot 177 wedstrijden in de Champions League, maar speelde er 27 daarvan namens FC Porto. Casillas kwam dus tot 150 wedstrijden in de Champions League in het keepersshirt van Real Madrid.

Daarmee is Casillas ook de nummer twee op de lijst achter Ronaldo. Hij wordt gevolgd door Lionel Messi (163 wedstrijden, namens FC Barcelona en Paris Saint-Germain) en Karim Benzema (152, Real Madrid en daarvoor Olympique Lyon).

Bij een finaleplek kan Müller dus al op gelijke hoogte komen met Benzema. Hij heeft sowieso een contract tot de zomer van 2025, waardoor hij volgend seizoen mogelijk de derde plek van Messi kan aanvallen.

Toni Kroos

Real Madrid-middenvelder Toni Kroos én leeftijdgenoot én landgenoot van Müller speelde dinsdag zijn 149e wedstrijd.

Doelpuntenmachine Müller

Müller scoorde in die 150 wedstrijden overigens 54 keer en staat daarmee op de zevende plek aller tijden. Naast de eerdergenoemde Ronaldo, Messi en Benzema scoorden ook Robert Lewandowski, Raul Gonzalez en Ruud van Nistelrooy vaker dan Müller in de Champions League.