Lionel Messi en Cristiano Ronaldo nog één keer tegenover elkaar in Saudi-Arabië
i

Getty Images

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo nog één keer tegenover elkaar in Saudi-Arabië

Rick Kraaijeveld • 21:25, 21-11-2023 / Laatste Update: 00:49, 05-01-2024

Het gaat er dan toch nog één keer van komen. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi gaan nog 1 keer tegen elkaar spelen. In februari vindt in Saudi-Arabië de Riyadh Season Cup plaats waar Inter Miami, Al Nassr en ook Al Hilal aan mee doen. De wedstrijd tussen de Amerikaanse en Saudische club wordt bestempeld als The Last Dance.

De precieze speeldatum van de clash tussen de 2 titanen is nog niet bekend, maar zal ergens in februari zijn. De naam van de wedstrijd betekent natuurlijk dat het waarschijnlijk wel eens de laatste keer zal zijn dat de Portugees en de Argentijn elkaar treffen in een wedstrijd.

De balans opmaken

Als we eens kijken naar de eerdere ontmoetingen tussen de 2 supersterren, bij welke club dan ook, dan komen we op het volgende uit. Er is maar liefst 36 keer in een officiële wedstrijd tegen elkaar gespeeld. Daarin werd er 10 keer gelijk gespeeld, won Ronaldo 11 keer en Messi 16 keer.

Messi ging afgelopen zomer naar het Amerikaanse Inter Miami van David Beckham toe, Ronaldo ging al wat eerder uit Europa weg. Hij werd begin 2023 getekend door Al Nassr in Saudi-Arabië.