Liplezer moet uitvogelen of Jude Bellingham landgenoot Mason Greenwood 'verkrachter' noemde
Jude Bellingham en Mason Greenwood ©Getty Images

Liplezer moet uitvogelen of Jude Bellingham landgenoot Mason Greenwood 'verkrachter' noemde

23:27, 02-02-2024 / Laatste Update: 23:47, 02-02-2024

Wat zei Jude Bellingham donderdag tegen zijn landgenoot Mason Greenwood? Dat is de inzet van een onderzoek dat LaLiga instelt. De spelers van Real Madrid en Getafe kwamen elkaar toen tegen in een Spaanse competitiewedstrijd. Getafe meent dat Bellingham toen iets beledigends zei tegen Greenwood.

De organisatie acher LaLiga heeft verklaard dat Getafe een klacht heeft ingediend. Daarom wordt een expert in liplezen aangenomen om te onderzoeken wat Bellingham zei. Britse media, waaronder The Guardian, melden dat Bellingham ervan wordt verdacht dat hij 'rapist' zei. Dat betekent verkrachter in het Engels.

Rubbish?

Tijdens de wedstrijd, die door Real Madrid werd gewonnen (0-2), hadden de Engelse spelers regelmatig fysiek contact met elkaar. Na een tackle van Bellingham ontstond het gewaakte moment. Vervolgens werd het op social media een spelletje om te gokken wat er uit de mond van Bellingham kwam. 'Rubbish' ('troep') zou ook nog kunnen, aldus The Guardian.

Greenwood geschorst

Greenwood werd in oktober 2022, toen hij nog voor Manchester United speelde, opgepakt door de politie van Greater Manchester. Hij werd verdacht van verkrachting van zijn ex-vriendin. De Engelse club stelde Greenwood hangende het onderzoek op non-actief. Uiteindelijk verliet hij The Red Devils dus. In februari 2023 werd het onderzoek gestaakt: er was geen bewijs gevonden voor de aanklacht.