Loting Europa League: PSV in groep des doods
i

Pro Shots

Loting Europa League: PSV in groep des doods

Martijn Baars • 14:36, 27-08-2021 / Laatste Update: 17:38, 07-01-2024

PSV kent de tegenstanders in de groepsfase van de Europa League. De loting was vrijdagmiddag en koppelde de enige Nederlandse ploeg in dit toernooi aan AS Monaco (Frankrijk), Real Sociedad (Spanje) en Sturm Graz uit Oostenrijk. De groep des doods te noemen. Op 16 september is de eerste speelronde.

Groep B:

AS Monaco

PSV

Real Sociedad

Sturm Graz

Al was Groep G ook aardig pittig met Bayer Leverkusen, Celtic, Real Betis en Ferencvaros. Waarom vinden we het dan toch dat PSV in de groep des doods zit?

1. AS Monaco stond op een haar na in de Champions League-groepsfase, maar verloor na verlenging van Shakhtar Donetsk. Daarnaast werd de ploeg in Frankrijk 3e, achter Lille en PSG en dus boven Lyon en Marseille. Ten opzichte van Leverkusen bijvoorbeeld uit G veel beter. Leverkusen werd 'maar' 6e in de Bundesliga.

2. Real Sociedad eindigde in Spanje boven Real Betis. Ook weer beter dan Groep G dus.

3. Sturm Graz en Ferencvaros zijn vergelijkbaar, dat klopt.

Alleen de groepswinnaar gaat rechtstreeks door naar de achtste finales. De nummers 2 spelen een tussenronde tegen de 8 afvallers uit de Champions League. Dat zijn de teams die 3e worden in hun groep in de CL. De winnaars van de tussenronde gaan met de groepswinnaars naar de achtste finales van de Europa League.

Nummers 3 spelen ook Europees

Er is zelfs nog hoop voor de nummers 3 in de Europa League-groepen. Die gaan namelijk naar de tussenronde van de Conference League. De 8 nummers 3 van de Europa League-groepen spelen tegen de nummers 2 van de Conference League-groepen voor een plek in de achtste finales van de Conference League.

Pot 2

PSV zat tijdens de loting in Pot 2, waardoor de Eindhovenaren deze tegenstanders in ieder geval ontliep: Celtic, Eintracht Frankfurt, Rode Ster Belgrado, Leicester City, Glasgow Rangers, Lokomotiv Moskou en Racing Genk.