'Louis van Gaal blijft kandidaat voor Duits bondscoachschap: Julian Nagelsmann twijfelt nog'
i

Getty Images

'Louis van Gaal blijft kandidaat voor Duits bondscoachschap: Julian Nagelsmann twijfelt nog'

Rick Kraaijeveld • 11:50, 17-09-2023 / Laatste Update: 20:34, 08-01-2024

Julian Nagelsmann is topkandidaat van de Duitse voetbalbond DFB om de nieuwe bondscoach van Duitsland te worden, ook Louis van Gaal is nog steeds in beeld. De eerste gesprekken hebben al plaatsgevonden tussen de bond en de jonge trainer, maar hij heeft nog altijd twijfels.

BILD schijnt te weten dat Nagelsmann het wel ziet zitten om de nieuwe bondscoach te worden, zeker met het EK in eigen land in het vooruitzicht. Het moet dé kans zijn om een goede prestatie neer te zetten met Die Mannschaft.

Twijfel

Maar het is nog helemaal geen gedane zaak voor de 36-jarige trainer. Dat heeft alles met de leeftijd te maken, hij zou nog te jong zijn voor het bondscoachschap. Hij wil daarom graag een contract tekenen voor nu tot en met het EK, maar Duitsland wil hem voor 3 jaar vastleggen.

Ook het salaris zou te veel zijn voor de bond, waardoor de DFB hun opties nog open houdt en Van Gaal dus nog steeds als alternatief zien. Van Gaal zou na het WK met pensioen gaan, maar gaf vorige week aan toch nog wel open te staan voor het Duitse bondscoachschap.