Louis van Gaal blundert bij persconferentie over ontslag van KNVB-directeur
i

ANP

Louis van Gaal blundert bij persconferentie over ontslag van KNVB-directeur

Marcel Roes • 16:47, 25-03-2022 / Laatste Update: 04:36, 08-01-2024

Vrijdagmiddag zei Louis van Gaal bij de persconferentie voor de interland tegen Denemarken, dat hij had gelezen dat KNVB-collega Marcel Lucassen wordt ontslagen. Lucassen is directeur voetbalontwikkeling bij de bond.

Van Gaal had gelijk zijn mening klaar over dat eventuele ontslag. "Ik vind dat vreemd. Waarschijnlijk mag ik dit ook weer niet zeggen, omdat ik voor de KNVB werk, maar ik vind het vreemd".

Maar het vreemde is vooral dat Lucassen helemaal niet ontslagen wordt. Althans, dat zegt de KNVB in antwoord op vragen van de Telegraaf.

Directeur topvoetbal

Hoe kwam het nou dat Van Gaal zijn mond voorbij praatte of niet helemaal bij de les was? Dit moment bij de persconferentie ontstond nadat Valentijn Driessen van de Telegraaf vroeg aan Van Gaal, of hij een nieuwe directeur topvoetbal had getipt bij de KNVB.

Die functie wordt nu bekleed door Nico-Jan Hoogma en hij stopt na het WK. Van Gaal had het in zijn antwoord dus echter niet over Hoogma, maar over Lucassen.

Te veel gezegd

Wat Hoogma betreft lijkt Van Gaal het juist prima te vinden dat hij opstapt, want hij vindt die hele functie overbodig.

"De KNVB is in mijn ogen niet voor het topelftal, maar voor de opleiding. Daar moet je de beste mensen voor kiezen. Topvoetbal gaat vanzelf met de bondscoach. Of een directeur topvoetbal dan overbodig is? Dat zijn jouw woorden. Ik heb al veel teveel gezegd."