🎥 | Louis van Gaal in de clinch met Valentijn Driessen op persconferentie in Qatar: 'Jij bent écht ongelofelijk'

Rick Kraaijeveld • 11:44, 16-11-2022

Louis van Gaal hield zijn 1e persconferentie in Qatar voor het WK. Hij sprak daar onder andere over de faciliteiten en stond ook de buitenlandse pers te woord. Als laatste kreeg Valentijn Driessen de microfoon en hij vroeg naar de manier waarop Louis van Gaal met Jasper Cillessen was omgegaan. Het mondde uit in een pittige discussie.

Cillessen is niet meegenomen door de bondscoach van Oranje en moest dat te horen krijgen van keeperstrainer Frans Hoek. Veel mensen in de pers vonden dat Van Gaal zelf had moeten bellen. Zoals Driessen dus. Hij vond het nodig om dit te bespreken op de persconferentie. "Jij kijkt ook best wel vaak in de spiegel, net als ik. Jasper Cillessen; heb je dat nou goed gedaan of had je zelf een belletje moeten geven", vroeg Driessen. Louis ging daar natuurlijk tegen in.

'Alleen jij'

Dat deed hij op zijn Van Gaal's: "Ja, alleen jij kan deze vraag stellen. Dat blijkt alweer", begon de bondscoach. "Jij denkt toch niet dat ik spelers selecteer die ik niet in alle vergelijkingen en analyses heb gezien, dat ik dan de slechtste speler op zou stellen", stelde hij als wedervraag. Hij legde ook nog uit dat Hoek alle contacten onderhield met de keepers gedurende afgelopen anderhalf jaar.

Geen ophouden

Driessen bleef doorvragen, ondanks dat het de laatste vraag was. Van Gaal was er duidelijk klaar mee en vroeg aan de perschef: "Hoeveel vragen mag Valentijn stellen? Hij blijft maar doorgaan en het heeft geen totaal geen toevoeging aan wat we hier doen", zei hij. "Het is iedere keer hetzelfde met jou", deelde Van Gaal nog als sneer uit.

Driessen wilde nog 1 vraag stellen, maar Van Gaal ging geen antwoord meer geven. "Jij bent écht ongelofelijk, ik blijf rustig hè? Ik ga niet schreeuwen, je kunt me dat niet verwijten. Maar thuis hebben ze kunnen zien wat jij voor vragen stelt. Het is altijd hetzelfde met jou." Daar eindigde de persco mee.