Luc Castaignos duikt weer op! Na succesvolle proeftijd contract bij 1. FC Magdeburg

Rick Kraaijeveld • 15:18, 18-01-2023 / Laatste Update: 12:38, 08-01-2024

Luc Castaignos, wie kent hem niet, is weer opgedoken in het voetballandschap! Hij had een proefperiode bij 1. FC Magdeburg in de 2. Bundesliga. Daar heeft hij overtuigd. Hij krijgt wel een raar rugnummer voor een spits: nummer 3. Hij heeft een contract tot het einde van het seizoen.

Castaignos was sinds de zomer transfervrij toen het contract bij OFI Kreta, een club in de hoogste competitie van Griekenland afliep. In dat half jaar bleef hij aan zichzelf werken en dat leverde hem een proefperiode bij de Duitse club op. Voorheen zat de Nederlander 2 jaar in Japan bij Gyeongnam FC.

De nu 30-jarige spits hoopt nu weer lekker wat speeltijd te krijgen en te scoren. Dat zal de club ook nodig hebben; ze staan op de een-na-laatste plek met 17 punten uit evenveel wedstrijden.

Hoogtijdagen

Castaignos heeft nogal een bewogen carrière achter de rug. Na een stormachtige opkomst bij Feyenoord verdiende hij een transfer naar Inter maar kwam daar nooit uit de verf. Hij kwam nog 2 keer terug naar Nederland: naar FC Twente en later in dienst van Sporting Lissabon naar Vitesse. Nergens kwam hij meer lekker uit de verf maar toch heeft hij ook de nodige Europese ervaring.

Zijn laatste kunstje in Duitsland was bij Eintracht Frankfurt, waar hij in 2015 naartoe ging. In totaal speelde hij 304 wedstrijden in zijn carrière en was hij goed voor 79 doelpunten.