Lucas Ocampos maakt Ajax kapot: ‘Gebrek aan professionaliteit verbaasde me’
i

Pro Shots / Ron Baltus

Lucas Ocampos maakt Ajax kapot: ‘Gebrek aan professionaliteit verbaasde me’

Emiel Versteeg • 15:41, 30-05-2023 / Laatste Update: 23:05, 11-12-2023

Ajax heeft een slecht seizoen gedraaid. Zo ook op de transfermarkt. Lucas Ocampos kwam in augustus op huurbasis over vanuit Sevilla en dat zorgde voor enige verbazing bij de speler zelf. Nu doet de Argentijn een boekje open over de Amsterdammers.

De 28-jarige aanvaller neemt in gesprek met de Spaanse sportkrant Relevo geen blad voor de mond. Het drama in Amserdam begon al bij zijn aankomst: "Ik ging weg met het idee dat Sevilla me had verkocht, maar plots bleek het, zonder dat ik het wist, om een verhuurperiode te gaan. Het gebrek aan professionaliteit verbaasde me. Ajax is een serieuze club met een indrukwekkende geschiedenis."

Directe terugkeer niet mogelijk

Ocampos wilde eigenlijk gelijk terugkeren naar Sevilla, maar dat was geen optie: "Het was ook lastig voor Sevilla. Zij hadden al een vervanger voor mij gehaald. Mijn salaris was dus naar een ander gegaan."

Respectloos

Ocampos verwijt Ajax ‘respectloos’ gedrag. "Ik heb nooit om een speciale behandeling gevraagd. Ze kunnen duizend dingen zeggen, maar ik was een goede professional. Ik had ook nooit ruzie met iemand. Toen ik erachter kwam dat ik niet meer aan bod zou komen, trainde ik alleen. Ik kwam altijd opdagen om mijn werk te doen. Ik wilde alleen een beetje respect", zegt de Argentijn.

Tóch heeft Ocampos geleerd van zijn tijd bij Ajax. "Wat gebeurd is, is gebeurd en het was een hele ervaring."