Lucas Paquetá in de problemen door 'opzettelijke' gele kaarten; opvallend gokgedrag op Paquetá-eiland
Lucas Paqueta / Getty Images

Lucas Paquetá in de problemen door 'opzettelijke' gele kaarten; opvallend gokgedrag op Paquetá-eiland

17:56, 23-05-2024 / Laatste Update: 17:56, 23-05-2024

Lucas Paquetá lijkt flink in de problemen te zitten. De Braziliaanse middenvelder van West Ham United zou opzettelijk gele kaarten hebben gepakt in de Premier League, tussen november 2022 en augustus 2023.

De FA, de Engelse voetbalbond, beschuldigt Paquetá ervan expres gele kaarten te hebben gepakt in vier Premier League-wedstrijden. Daar zouden één of meerdere gokkers profijt van hebben gehad. Die gokkers komen volgens Britse media van het Braziliaanse eiland Paquetá, waar de voetballer zijn voetbalnaam Paquetá aan te danken heeft.

De 26-jarige middenvelder wordt al een tijdje in de gaten gehouden door de FA. Vorig jaar gaf hij zijn telefoon al af aan de Engelse bond. Ook nu is hij bezig om zijn naam te zuiveren. Online zegt hij dat de beschuldigingen onwaar zijn. Zo zegt hij op Instagram: 'Ik ben enorm verbaasd dat de FA mij nu bestraft. Negen maanden lang heb ik met alles meegewerkt en alle informatie geleverd die nodig was.'

Gele kaarten lijken transfer in de weg te staan

Paqueta pakte in het seizoen 2022/2023 vijf gele kaarten in de Premier League. Volgens de beschuldigingen van de FA zouden dus vier van die kaarten zijn gepakt om iemand op Paquetá-eiland rijk te maken.

De Braziliaans international (44 interlands) is een belangrijke schakel op het West Ham-middenveld. Zolang hij moet vrezen voor een schorsing van de FA, lijkt hij geen transfer te gaan maken deze zomer. De clubs zullen niet staan te springen om een speler die mogelijk maanden aan de kant moet staan.

Sandro Tonali

Eerder werd Sandro Tonali van Newcastle United voor tien maanden geschorst, wegens het zelf inzetten op wedstrijden. Het is nog afwachten wat zwaarder weegt: zelf gokken op wedstrijden, of wedstrijden beïnvloeden door gele kaarten te pakken.